lauantai 26. kesäkuuta 2010

Rovaniemen Juhannusmaili

Juhannus Sunnuntaina ravattiin perinteinen mailin matka Rovaniemellä. Joonaksella oli kohtuu asetelmat lähdössä 9, lähtö paikkana 3 ja ohjaissa Ari Moilanen, jolle ainakin odotuksissa laitettiin positiivisia pelimerkkejä...mutta vain odotuksissa...

Avaus tässä tärkeässä kisassa meni kuitenkin hieman pieleen, sillä avaus puolikas painettiin kaasu pohjassa ilman tolkkua aikaan 10.5 Joonaksen nimiin. Siitä tahti hieman tasoittui ja seuraavat puolikkaat kirjasi nimiinsä ennakko suosikki Akseli Lahtisen Global Lively, joka kirjasi voiton lopulta ajalla 15.5.

Joonaksen loppuaika oli hienosti uusi ennätys 16.1. Sijoitus painui kuitenkin 7:ksi josta hirveästi ei riemun kiljahduksia kuulunut. Seuraavaan kisaan toivomuksena olisi pikkuisen malttia lähtöön, järkevämpää taktiikkaa jossa myös hevosemme kyvyt ja potentiaali otetaan huomioon. "Maltti on valttia" on joku fiksu kaveri sanonut - ja se mielessä seuraaviin koitoksiin Sodankylään!

sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Joonatansin väläytti Ylivieskan V75 raveissa


Lämminveristen lähtö 2, ryhmäajo 2100 m Suomessa syntyneet oli Hevosalan Ammattiosasto 609 nimikkolähtö, todella tasainen nousijadivisioonan kohtaaminen jossa kaikki oli Joonasta vastaan. Ensinnäkin lähtöpaikkamme oli 12, keli tuulinen ja rata pöllyävä, vastus liian kova eikä Vesa Varmasen vinkitkään suosineet, sillä Joonasta tarjoiltiin varovasti toiseksi viimeiseksi pelimiesten lapuille. Totuus kuitenkin on, että tulokset paperilla näyttävät monesti paremmalta kuin luonnossa. Jälkeenpäin voi hyvällä omalla tunnolla väittää Joonaksen hieman jopa väläyttäneen.

Avaus lähdettiin mallikkaasti Joonaksen hakiessa paikkaa toisesta jonosta, jopa niinkin hanakasti, että taisivat Tuomaritkin siitä hieman muistuttaa? Avaus pääteltiin aikaan 15.5, josta vauhti loppua kohden hieman tasaantui. Joonas eteni hyvin lähdön puoleenväliin ja haki paikkaa sisältä sekä ulkoa. Syynä tähän oli T.Isomäen Golden Cujo joka hylättin jo alkuvaiheessa laukkoihin, mutta jotenkin käsittämättömästi kurvaili aina Joonaksen joko edessä taikka sisällä - ja takuulla haittasi meidän suoritusta. Niinpä loppusuoran jopa kolmas tila menetettiin samaisen "Maestron" hidastellessa edessä.

Joonaksen loppusijoitus oli hienosti viides ajalla 17.9. Kolmas sija hävittiin 0.2s ja voittajasta oltiin takana vain 0.6s. Taktisesti juoksun kulku meni suunnitelmien mukaan, ammattilaisen suoritus tyylipuhtaasti maaliin saakka. Vielä kun ensi kerraksi saadaan voimaa loppusuoran 50 metrille niin hyvä tulee. Paikalla oli koko Kimino Team ja tyytyväisyys paistoi kaikkien naamataulusta lähdön jälkeen.