sunnuntai 22. elokuuta 2010

Rovaniemen ravit

Sunnuntaina ilta päivä raveina ravattiin jälleen Mäntyvaarassa Amatööri ohjastajien SM lähtö 2100 m matkalla, lähdössä 6. Joonakselle oli tuuri käynyt niin että lähtöpaikka oli 1. Ohjaksissa oli Markku Peltoniemi joka jo edellisessä lähdössä 5 näytti muille mallia hienolla voitollaan.

Lähtö oli kohtuu tasainen. Joonas taisteli keulasta tosissaan Bugs Bunny Hillin kanssa ja sai pidettyä paikkansa taktiikan mukaisesti. Loppu sujuikin sitten kuin tanssi, ja Joonas otti vuoden 2010 toisen voittonsa ajalla 19,1. Aikaa tärkeämpi oli tänään voittaa ja muille Joonaksen kyyti oli riittävää.

Tämän kauden ensimmäinen voittokin tuli Rovaniemellä jo Toukokuussa, joten Mäntyvaara on ollut meille erittäin suosiollinen. Tällä kertaa juoksu oli kaikin puolin mielekästä katseltavaa, vauhtia lisättiin tarpeen mukaan mikäli tarvittiin. Loppusuoralle ei "napsahdettu" vaan tultiin tyylikkäästi maaliiin ilman isompia riehumisia.

Omistajan näkökulmasta on myös hienoa todeta, että tällä kertaa valmentajan vinkit pitivät myös paikkansa, Joonaksen esitys oli erittäin hyvä. On ehdottomasti mukavampi olla näillä sijoilla kuin edellisen Tornion sijoilla. Toivottavasti hyvät tulokset poikivat lisää onnistumisia, sillä niitä tarvitaan myös jatkossa.

Koko Kiminon puolesta lippa lakki kouraan, syvä kumarrus ja terveiset koko Joonaksen parissa touhuavalle tiimille - Kiitos!

perjantai 13. elokuuta 2010

Tornion ravit

Torniossa ravailtiin pikkulintuja kiinni hyvässä kelissä ja hyvällä radalla Torstai illassa. Joonas oli lähdössä 6, radalla 4, 2100m matkalla jossa vastus oli todella vahva ja tasainen. Itse kisa olisi ollut voitettavissa - hyvänä päivänä, joita kisoihin ei ole liiemmin osunut ainakaan Laivakankaalla. Keskinkertainen lähtö hyvältä paikalta. Taktinen virhe tyytyä kolmanteen pariin sisälle ja siitä seurailla ja pakotettuna armoton pussijuoksu. Loppusuoran hytkyttelystä Joonas vielä sekosi askeleissaan ja tuloksena viimeinen sija ja laukka merkintä ja aika 18.3x.

Ei tiedä itkeäkkö vaiko nauraa koska menestyksen nälkä maistuu jo kielen päällä... Nyt on viimeinenkin sija kokeiltu ja pakko sanoa ettei hääviltä tunnu. Positiivista oli se, että Joonas oli lämmittelyssä pirteämmän näköinen kuin viimeksi ja jopa korvat menivat juoksussa luimuun. Harmi ettei tyylipisteistä kuitenkaan mitään mainetta saa...