maanantai 27. syyskuuta 2010

Oulun ravit

Äimärautiolla ravattiin Sununtaina illan jo hämärtyessä klo 17:30 alkaen. Kisoissa riitti tasoa ja mielenkiintoa, jota takaamassa olivat etunenässä valtakunnan eliittiin lukeutuvat Suomenhevoset Auraus ja Einomies. Mielenkiintomme kohdistui illan 2100m Troikka-lähtöön joka oli sarjamääritykseensä nähden (enintään 9 400 euroa voittaneet) melkoinen superlähtö Joonakselle, sillä Lovex, Justine's Power, Rockabilly Ace, E.V. Divine ja kumppanit ovat todella rajuja hevosia alasarjoihin. Joonaksen lähtöpaikka oli takajoukoissa numero 11, ja vaikka lähdöstä olikin poissa neljä hevosta, ei jäljelle jääneet mitään ilmaiseksi antaisi. Odotettavissa olisi tiukka taistelu rahasijoista.

Lähdön avaus tehtiin rivakasti Mauri Jaaran Justine’s Powerin komennossa aikaan 13,5. Toinen puolikas sitten hidastui aikaan 21.5 ja kolmas jo käveltiin 23,5, joten loppumatkalle oli luvassa suurien ratkaisujen makua. Viimeisellä puolikkaalla tapahtuikin sitten asioita enemmän kuin mitä monessa kilpailussa yhteensä. Alkumatkan rytmin vaihtelu sai monet kilpailijat laukalle mm. Niko Jokelan suosikki Lovex sekä Akseli Lahtisen Hose Lee. Kisan viimeinen puolikas mentiin erittäin lujaa aikaan 13,0 joka kertoo raveja seuranneille paljon. Joonas seuraili Riku Lindgrenin Quite a Hoss:ia jonka meno yllättäen katkesi täysin, ja jossa Joonas menetti ratkaisevia metrejä keulaan nopeasti. Edestä laukanneiden touhusta herpaantumatta Joonas pujotteli matkan maaliin kolmantena. Keskivälin kävelyn takia loppuajat painuivat ja niinpä Joonaksenkin aika oli lopulta niinkin vaatimaton kuin 20,2.

Loppu kommentit. Tavoitteena kisaan lähdettiin yrittämään rahasijoja, puolustusasemista huomattavasti kovempia kilpailijoita vastaan. Taktisesti ja juoksun kulultaan kisa ei ollut välttämättä ollut aivan nappi juoksu. Jossiteltavaa voi jäädä sillä on helppo katsella kisaa katsomovalmentajana ja pohtia erilaisia tilanteiden kulkuja, käristemakkaraa nassuttaen. Mutta jos aivan rehellisesti otetaan karvareuhka kouraan, niin kolmanteen sijaan pitää tässä porukassa olla erittäin tyytyväinen. Joonas oli juoksun jälkeen hyvävoimaisen näköinen – ihan kuin iltalenkillä olisi käynyt, joten näistä asemista voidaan matkata seuraaviin pohjoisen kisoihin luottavaisin mielin. Kiitokset Mikalle ja tiimille helposta reissusta tänne etelään.

sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Rovaniemen ravit

Sunnuntai illassa ravattiin Rovaniemellä 3100m matka tasoituslähtönä. Joonas lähti kolmos paikalta matkaan lähdön kakkossuosikkina (pelikertoimet). Avaus oli mallikas ja kärkipaikasta taisteltiin kovaa. Joonas otti paikkansa ja veti pitkää letkaa neljä ensimmäistä puolikasta ajoilla 17.0, 20.0, 19.5 ja 17.0. Loppusuoralla matkan rasitus alkoi painaa ja viimeinen puolikas mentiin todella kovaa aikaan 15.5. Voiton vei Riku Lindgrenin Quite A Hoss, jolla tällä kertaa oli hyvä taktiikka kyttäillä johtoparia ja nykäistä lopussa terävä spurtti, leuhka tuuletus ja voitto. Joonaksen loppusijoitus oli mukavasti 4 ajalla 18.8. Näin on myös 3100m suoritus saatu hienosti tilastoihin!

Vaikka lopun 100m esitys saattoi vaikuttaa jotenkin tutulta, kauden aiempiin kisoihin verrattuna, oli Joonaksen esiintyminen kokonaisuudessaan silti melko positiivinen. Kiivas ravitahti ei näkynyt ainakaan yleisilmeessä ja lämmittelyssäkin vaikutelma ravissa oli erittäin pirteä. Ehkäpä alun taistelu keulasta vei tällä kertaa paremmat sijat. Uuden juutuupi videon myötä kohti seuraavia koitoksia.


sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Tornion ravit

Laivakankaalla ravattiin pilvipoutaisessa säässä ja Joonas esiintyi neljännessä lähdössä, V4 pelin avauskohteessa 2100m ryhmäajossa. Lähtöpaikka 10 sekä viisi päivää aiempi Bodenin reissu ei ainakaan omistajissa herättänyt isoja toiveita vaikkakin vihjeissä Joonasta laitettiin lähdön kakkos suosikiksi. Positiivisesti myös esittelyssä huomasimme Joonaksen yleisilmeen ihmeen pirteäksi. Avauspuolikas mentiin todella kovaa 11.0 aikaan Kari Ala-Pekkalan Road Trip:in painaessa kaasua. Joonas avasi mukavasti ja oli letkassa mukana viiden joukossa. Kova avaus kuitenkin kostautui ja toinen puolikas lopeteltiin suosikin J.A.Jackin nimiin 15.0. Antti Ojanperän ohjaamana J.A.Jack kellotti myös kolmannen puolikkaan nimiinsä ajalla 17.0 Joonaksen aloittessa nousuaan kolmatta kohti kärkeä.

Nousu kantoi ja kantoi ja maisema vaihtui. Maalisuoralla Joonas oli kärkikaksikosta yli hevosenmitan jäljessä mutta metri metriltä ero kapeni. Maaliin tultiin kolmen hevosen voimin rinta rinnan ja voittajaa jäätiin odottelemaan maalikameran kuvan vahvistuttua.

VOITTO! Samalla kuittaantui Bodenin pettymys ja Joonaksen täyden matkan ennätys parani uusiin lukemiin. 16.7. Kyllä oli paikalla ollelleilla Kimino teamin jäsenillä naama messingillä. Jälleen kerran pääsi Mika ja Joonas yllättämään meidät hyvällä esityksellä. Kiitokset todella hienosta suorituksesta.

perjantai 3. syyskuuta 2010

Boden ravit

Bodenissa ravattiin mainiossa kelissä Tiistaina lounasraveissa ja rata oli erinomaisessa kunnossa.

Yllättäen Joonakselle tuli Italialainen kuume, ja päivän esitys oli hajuton, mauton ja väritön. Tuloksena 12 sija, ajalla 18.5. Esitys oli niin veltto, ettei kisasta pysty tämän enempää kommentoimaan.