keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Oulun ravit

Äimärautiolla ravatiin kirpakassa n. -15C asteen pakkasessa 2100m ryhmäajo jossa Joonas starttasi tauon jälkeen toiseen kilpailuunsa lähdössä 4, paikalta 5. Vihjeissä Joonakselle povattiin pientä yllättäjän leimaa, ja ei se kauas jäänytkään. Toisin sanoen V. Varmanen oli huomioinut parin viikon takaisen "uuden tulemisemme" vihjeisiinsä. Hienoa!

Vihjeistä takaisin itse kisaan. Avaus oli varsin maltillinen 20,0 ja niinpä ensimmäinen kilometri lopelteltiinkin hitaalla talviajalla 22,5 Joonaksen ravatessa kuta kuinkin toisessa parissa ulkona. Kolmas puolikas olikin jo vauhdiltaan normaalimpi 17,5 Joonaksen seuratessa kuoleman paikalla hyökkivää J-P Niskasen ohjastamaa Myteniä. Loppukaarteessa Mytenin johtohevoselle vastaaminen alkoi jo tuntua ja nousu loppui, jolloin Mika joutui kääntämään Joonaksen kolmannelta ohitukseen. Tasaisen lähdön vei V-E Paavolan ohjastamana Hose Lee ajalla 19,6 ja Joonas hävisi niukasti kakkos kamppailun ajalla 19,7 jääden kolmanneksi.

Loppu turinat: Joonaksen yleisilme oli mielestäni tänään hieman "pökkelömpi" kuin tauolta palatessa pari viikkoa sitten. Loppusuoran esitys oli kuitenkin positiviinen ja mikäli ajolinjat ja tuurit olisivat tänään olleet suotuisammat oltaisiin voitosta taisteltu takuu varmasti. Silti päivästä jäi varmasti kaikille ihan hyvä ja positiivinen fiilis. Ja seuraavaan kisaan sopivasti nälkää parantaa...

sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Oulun ravit

Joonatansin kävi kokeilemassa Oulussa kuukauden tauon jälkeen. Tuloksena kymmenes sija, ruksi ruutuun, koe lähtö ajalla 1.20,8. No oli kisassa ripaus positiivistakin. Lähtöpaikkaan nähden (11.) Joonas kierteli mukavasti ja haki koko ajan parempia sijoituksia, aina loppu kaarteeseen asti, jossa irtosi sitten laukalle ja kisa oli siinä. Siihen asti meno oli ihan mallikasta. Katsomo valmentajat kyseli pitäisiköhän Joonasta ajaa lopun kaarteessa vähän varovammin? Tokkopa tuohon selvää vastausta löytyy. Kuitenkin tämän kertainen ajo oli varsin hyökkäävä ja rohkea. Ilman laukkaa olisimme olleet helposti kolmen joukossa ja moni pelimies olisi nielaissut ihmetyksestä. Mennäänpä samoilla eväillä seuraavaan kisaan ja katsellaan miltä sitten näyttää.

tiistai 7. joulukuuta 2010

Etelän leirin kuulumisia

Kilpailijat on jo pariin otteeseen kyselleet ja huhuilleet, että meidän hepalla olisi ongelmia koska ei ole starteissa näkynyt?

Valitettavasti minun pitää nyt todeta, ja voi olla monelle pettymys, mutta Joonatansin on erinomaisessa kunnossa. Olemme etelän leirillä tutustuneet moneen uuteen asiaan, mm. maasto harjoitteluun, lumisissa maisemissa ja teillä. Tällä kertaa puikoissa on ollut eräs tuttu "amatööri" ohjastaja isäntä, jolla on intoa enemmän kuin monella ammatti ohjastajalla. Harjoittelua on tehty maltilla, vaihtelevalla temmolla, vaihtelevilla matkoilla ja voin kertoa, että hyvältä näyttää. Lihakset kasvaa, voima lisääntyy ja kaikkihan tietää, että voima on nopeutta. Lisäksi tallilla Joonas on tutustunut uusiin hevosiin, uuteen henkilökuntaan sekä mm. pariinkin talli kissaan - joten pääkoppakin on saanut erilaisia harjoitteita ja lepoa.

Joulukuun puolivälissä meidän olisi tarkoitus availla uutta kisa kautta kohti vuotta 2011. Laitan tähän loppuun lyhyen video kuvan, Joonaksen normi treeneistä Ylikiimingistä. Siitäpä sitä kukin voi päätellä ollaanko sitä kunnossa vaiko eikö olla?