keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Oulun ravit

Oulussa ravattiin Lounas ravit Keskiviikkona komeassa keväisessä säässä. Aurinko paistoi ja pakkasta oli noin -5 astetta. Joonaksella oli sarjansa mukainen 2100m matka lähdössä 4 ja toivomuksissa oli hyvä sijoitus.

Joonaksen avaus oli ihan mallikelpoinen kiihdytyksen suhteen, mutta valitettavasti jouduimme lataamaan pökköä pesään täysillä kolmatta rataa, josta taitettiin johtavan rinnalle kuolemanpaikalle. Eka avaus oli vauhdikas 15,5 josta täysi kilometri hieman rauhoittui aikaan 19,5 Joonaksen jatkaessa ihan hyvissä asemissa toisessa parissa ulkona. Tallikaarteessa kuitenkin taas tapahtui kaikenlaista, edestä laukattiin, Jauholan Mikä täräytti kolmatta vauhdilla Joonaksen edelle haastaen johtopaikkaa jne. Vauhti kiihtyi ja kolmas puolikas päätettiin 16.0 aikaan. Loppusuoralla Joonaksen mehut oli juotu, pököt pesästä palaneet, ja maaliin saavuttiin sijalle 7, aikaan 18,8. Voiton vei Joonaksen pikkuveli No Limit Punjab K.Alapekkalan ohjaamana ajalla 18,1.

Mitä jäi Oulusta käteen? Joonaksen sijoitus oli selkeä pettymys eikä lopuaikakaan mairittele. Kohtuu lähtö jäi positiivisena mieleen mutta kuolemanpaikka oli nimensä mukainen. Hieman säästelevällä juoksun kululla meidän sijoitus olisi voinut olla viiden joukossa, mutta epäilen päivän kunnon riittävyyttä vielä toto sijoille. Seuraavaksi Joonasta treenataan maltilla, syötetään hyvin ja pääkoppaan yritetään tuoda uusia fiiliksiä jolla loppusuoralle saataisiin enemmän "tekemisen meininkiä". Näillä askelmerkeillä uusiin koitoksiin.

maanantai 28. maaliskuuta 2011

Uudet tuulet puhaltavat

Joonatansin muutti reipas viikko sitten Taipaleen Tallille vuokralaiseksi, sopimus muotoa "toistaiseksi". Talli sijaitsee Kiimingin keskustasta noin 8.5 km Huttukylässä jossa olosuhteet ovat mainiot. Lukijat varmaankin muistavat että teimme pienen "koeponnistus" visiitin jo tuossa vuodenvaihteessa samaisessa paikassa. Uudessa tallissa on loistavat mahdollisuudet ulkokarsinoissa pitoon, joka ainakin Joonaksen tapauksessa on kokemuksen mukaan ollut hyvä piriste normaaliin treenaukseen. Ympäristö, niin ulkona kuin sisälläkin, on vaihtelevampi ja enemmän/lisää virikkeitä tarjoava. Lisäksi hoitohenkilökunta on ammattitaitoista. Eli hevosen omistajan näkökulmasta kaikki palaset ovat kohdillaan. Meillä on myös uusi mies valmentajana, lupaava tulokas jopa vuoden 2011 valmentajaksi, "Jofa Suitsi" jonka henkilöllisyyden jätän pikkuisen salaisuudeksi tässä vaiheessa. Ensi keskiviikkona sitten nähdään päivän kunto missä tällä hetkellä Joonaksen kanssa mennään kesää kohti, ja luotan siihen ettei Varmasen Vesa ole tälläkään kertaa sen enempää hereillä kuin aiemminkaan. Koska lukijoiden joukossa on "pelimiehiä" niin enpä annakaan yhtään tämän tarkempia vihjeitä :-)

Samassa yhteydessä vilpittömät kiitokseni Jauholan Mikalle pitkäaikaisesta yhteistyöstä. Ollaan yhdessä koettu niin myötämäkiä kuin hieman myös vastamäkiäkin, mutta sellaista se hevosurheilu loppujen lopuksi on. Toivotan Mikalle koko Kimino tiimin puolesta tsemppiä ja hyvää jatkoa tuleviin kauden 2011 koitoksiin!

sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Tornion ravit

Joonatansin avasi kotimaan ravinsa kaudella 2011 Tornion Laivakankaalla kotiradallaan. Vihjeissä meille povattiin 12. sijaa ja matkaan lähdettiin 20m takamatkalta joten senkin osalta kisassa olisi paljon näytettävää. Vastus oli paperilla todella kova.

Joonaksen avaus oli tavanomaista pehmeämpi ja avauspuolikasta mentiin hevosletkan viimeisten joukossa. Vauhdiltaan eka puolikas oli vain 18,0 luokkaa eikä kilometrin ajaksikaan saatu kuin 18,5. Toinen kierros oli hieman vauhdikkaampi jonka alussa Joonas käänsi kolmannelle kärjen tavoittelijoiden perään. Takasuoran lopussa näytti vielä kohtuulliselta mutta kun kaarteeseen käännettin jo neljännelle oli aika selvää ettei sieltä tulla kärkeen millään. Joonakselta loppui happi ja energia tällä kertaa jo ennen loppusuoran alkua, ja maaliin köpöteltiin reipasta lenkkivauhtia, ravilla kuitenkin, sijalle 10 ajalla 19,0. Voiton vei Emily Sonik Antti Teivaisen ohjastamana ajalla 18,0.

Vaikka silmälasit olisi nyt minkä väriset tahansa, viimeisen 300m esitys Joonakselta oli väsynyt sekä jotenkin haluton ainakin katsojan silmään. Ulkoratojen takia matka alkoi painaa eikä paukut riittäneet parempiin sijoituksiin. Leuka rintaan ja kohti uusia haasteita Rovaniemelle.