lauantai 27. helmikuuta 2016

Muhos-ravit 20.2.2016

Lauantaina 20.2.2016 Äimärautiolla ajettiin Muhoksen harjoitusravit. Leksa juoksi lähdössä 9 neljän kuukauden tauon jälkeen kuskina Jukka-Pekka Niskanen. Aika kylmiltään starttiin mentiin ja sijoitukseksi tuli hyvä neljäs ajalla 1,20. Aika omaa vauhtia oli Leksa saanut juosta ilman suurempaa käskemistä. 
Nyt taas hetki treenaamista ja keväämmällä starttiin. Lupaavalta vaikuttaa ;) 








Itse valmentaja Kaisu Ylitalo lähdön jälkeen kävelyttämässä

Leksahan jo ihan lentää!

Wrightin veljekset Orville ja Wilbur nousivat ilmaan ensi kerran vuonna 1900. Ja nyt samalla korkeudella tempaisee Kimino-tiimin Classic Trotter! Jos et usko, niin katso itse:

torstai 25. helmikuuta 2016

Classic Trotter taustaa ja tarinoita

Isä linja: Kun mennään ”Leksan” isä linjaa taaksepäin, löytyy sieltä todellisia helmiä. Leksan isän isä 1990 syntynyt amerikkalainen SJ’s Photo 10.2a(5) voitti urallaan 2-vuotiaana kaikki 13 starttiaan, mm. 2 Maryland Standardbred Race Fund Stakesin osalähtöä ja 8 Maryland Sires Stakesin osalähtöä. Voitti 3-vuotiaana mm. Speedy Scot Stakesin, Greyhound Stakesin ja 5 Maryland Sires Stakesin osalähtöä. Sijoittui toiseksi Yonkers Trotin finaalissa ja Galt Stakesissa, oli kolmas Beacon Coursen karsinnassa. S J’s Photo voitti 4-vuotiaana mm. American-Nationalin (karsinta & finaali), Su Mac Lad Seriesin finaalin, Hanover Stakesin ja Provenzano Memorialin finaalin. Sijoittui toiseksi mm. Nat Ray Trotissa ja kolmanneksi mm. Maple Leaf Trotting Classicissa. Voitti 5-vuotiaana Yhdysvalloissa mm. American-Nationalin finaalin, Titan Cupin ja Nat Ray Trotin (karsinta & finaali). Sijoittui toiseksi mm. Maple Leaf Trotting Classicissa, Yonkers Internationalissa ja American-Nationalin karsinnassa. Kilpaili 5-vuotiaana myös Euroopassa, voitti mm. Finlandia-Ajon, Copenhagen Cupin, GP Freccia d'Europan, Premio Gaetano Turillin, Elitloppet-karsinnan ja oli toinen Oslo Grand Prix:ssä. Valittiin Pohjois-Amerikassa vuoden 1995 parhaaksi vanhemmaksi ravuriksi. Pojasta polvi paranee, sanotaan. Leksan isä Classic Photo 08.9a(3) on niin ikään amerikkalainen syntynyt 2002 joka oli 2-vuotiaana Valley Victory finaalissa toinen ajalla 13,1a, otti American National kisassa vuonna 2005 voiton, kuten myös Goodtimes Stakes (10,4a) ja Canadian Trotting Classic (10,0a) kisoissa, molemmissa ohjissa Ron Pierce. Classic Photo voitti urallaan myös Stanley Dancer Trotin, Hambletonian-karsinnan ja Review Stakesin ja keräsi urallaan voittosumman 1 447 004 USD ja siitti 593 jälkeläistä. Jälkeläisistä parhaiten on menestynyt Ruotsissa kisaava Mosaique Face (synt. 2009) voittosumma 11 789 990 SEK. 

Emä linja: Nyt lakki päästä ja tiukka asento sillä Leksan emän isä on Classico Merett 10.3aly meille kaikille Suomessa tuttu italialainen ori, joka on voittanut Kultadivisioona-lähtöjä, Finlandia-ajon ja St.Michelin ja ulkomailla voittanut Solvallaserien-osakilpailun, Ranskassa Prix de Bloisin 2004 ja Italiassa GP E.N.C.A.T:n vuonna 2006. Classico Meretillä on SE-aika 10,4a/1609m matkalla. Startteja 105 kpl joista voittoja 49 kpl, 2. sijoja 11 kpl ja 3. sijoja 10 kpl. Voittoprosentti tajuton 47% ja sijaprosentti 67%. Classico Meretin voittosumma on 665 258 €. Leksan emä Green Power syntyi Suomessa vuonna 2007 varsoi 2 jälkeläistä. Green Powerilla ei ole kilpailtu.

keskiviikko 24. helmikuuta 2016

KIMINO tiimissä on taas tekemisen meininki!

TÖTTÖRÖÖ! Kimino-tiimissä on taas tekemisen meininki, ääni kuuluu ja aisat paukkuu! Classic Trotter (“Leksa”) on Kimino tiimin uusi starttari. 2012 syntynyt amerikkalainen lämminverinen komea musta ori kilpaili viimeksi lokakuussa Oulussa ja syyskuussa juostiin komea 2. sijakin 2100 m tasoitus lähdössä ennätysajalla 16,3ake. Huhut kertovat, että Leksaa ollaan tuomassa huippukunnossa myöhemmin keväällä taas kisoihin. Kuulimme treeneistä Kiimingistä sen verran, että intervalli vedot on jo aikaa sitten aloitettu, ja kyyti on ollut sen verran hyvää, että pistää kuulemma suuta jo hymyyn Kimino-tiimin jäsenillä. Kun saamme Leksasta lisää kuvamateriaalia ja tietoa niin julkaisemme sen tällä sivustolla.