perjantai 29. huhtikuuta 2016

Leksa lensi äimärautiolla uuteen ennätykseen 1.15.4!

Jälleen kerran lähtöpaikkaa ei voi kehua ja peränpitäjän paikka oli odotettavissa!
Leksan näyttöjen perusteella tiedettiin, että ei se välttämättä haittaa näissä karkeloissa..
Lämmityksestä näki jo, että ravi käy ja moottori käy kaikilla pytyillä, V8 hörisi jo katoksella siihen malliin tammojen perään, että oripoika on tänään hereillä!

Itse starttiin: Lähtö sujui odotetusti ja peränpitäjänä oltiin,ensimmäisen 500m väliaika(12.0) sai suut virneeseen..Eka kiekka 14,5 ja sitten vasta Leksa aloitti kilpailemisen...
Mauri käänsi oikeasta ohjasta Leksan kiertämään kolmatta rataa. Kun lähdettiin toiselle kierrokselle, eteen nousi töttöröimään porukkaa joten 800m ennen maalia Maurin piti kääntää jo neljännelle ja sitten alkoi maisema vaihtua.
Leksa tuli ihan omaa vauhtia takasuoran ja oli jo kärjen tuntumassa viimeiseen kurviin tultaessa. Johtavan takana matkustanut Frazier Boko paiskasi johtavan ohi ja lipui voittoon, vaikka Leksa lähestyi metri metriltä. Hoppee ei oo häppee,kun aika kirjattiin tauluun...jos lähdöstä tehtäisiin elokuva, eka osassa näkyisi kaksi hevosta ja toisessa osassa loput!
Jokainen joka ymmärtää raviurheilusta jotain, tietää että Leksa teki hirmu juoksun!
Talven treenit menivät putkeen ja tulokset rupeaa näkymään. Hirvittävällä loikalla Leksa menee eteenpäin ja kaikin puolin paketti on kasassa, valmennus, ohjastaja, Kimino Team ja 
ennenkaikkea Leksa joka tekee työn!
Nyt on tarkkaan harkittu kehitystyö tehty, taulu on kunnossa ja pisteet riittää vaativampiin tehtäviin. On aika ruveta ajamaan rahalähtöjä, josta saa muutakin kuin lämmintä kättä!
Leksa tullaan näkemään T76 ja nuorten lähdöissä, eikä Bodenkaan ole pois suljettu!
Jatkossa toivotaan arvontakoneeseen pallot 2,3,4,9 ja 10!

Tulokset
©Jari Pulkkinen

©Jari Pulkkinen

©Jari Pulkkinen




maanantai 25. huhtikuuta 2016

Voittokahvit ja talkoilua

Lauantaina juotiin tallilla kakkukahvit Leksan voiton kunniaksi. Melkein koko kimppa oli päässyt paikalle! Kakkukahvien jälkeen talkoiltiin ja purettiin heinäkuorma latoon. 



450 paalia




perjantai 22. huhtikuuta 2016

Oulun ravit ja Leksan uran ensimmäinen voitto!

Maanantai iltana juostiin kilpaa Äimärautiolla lähdössä 9, joka oli 2100m ryhmäajo. Tällä kertaa kengät otettiin pois ja puolilaput oli vaihdettu kokolapuiksi.
Leksa lähti taas hitaasti matkaan ja jäi porukan hännille, mutta tällä kertaa pääsi melko alussa toiselle radalle. Eli nyt ei tarvinnut lopussa miettiä, että miten pääsee sisältä ulkoradoille kirimään. Viimeisen takasuoran alussa Leksa lähti taas lentäen neljättä rataa pitkin kirimään keulajoukkoa ja muut jäi hetkessä taakse!  Viimeisessä kaarteessa Leksa oli jo kolmantena. Loppukiri oli tiukka, mutta niin se vaan oripoika nirhasi vastustajan loppusuoralla! Uransa avausvoiton Leksa kirjasi aikaan 17,3. 
On se vaan niin hyvä ja jaksava hevonen! Isot kiitokset myös hyvälle valmentajalle!
Tässä linkki tuloksiin

(c) Jari Pulkkinen

Näitä me aletaan nyt keräilemään! ;)



maanantai 11. huhtikuuta 2016

Lounasravit 8.4

Perjantaina juostiin taas Oulussa kilpaa 2100m matkalla. Viimeistelytkin starttiin onnistuivat tällä kertaa. Odotukset olivat vähintään totoon ja voittoonkin uskottiin, mutta siivekkeen takaa Leksa irtosi kuin olisi sunnuntai ajelulle menossa...sen myötä taas pakitus viimeiseksi parijonoon. 900m ennen maalia Mauri käytti Leksan vahvinta asetta ja käänsi sen kiriin kolmannelle. Sieltä tultiin lujaa siivet lepattaen ja rehellisesti maaliin asti ja totoon, mutta voittoon asti on melko mahdoton tulla jos ei päästä parijonoon lähemmäs keulaa, mistä sitten hyökätään kiriin! Kaiken kaikkiaan hieno suoritus ja 3. sija ajalla 19.0, ei moitteen sijaa! Lähtöpaikka on jatkossakin avainasemassa. Kuskin kommenttien perusteella on lupa odottaa, että lähtönopeuskin paranee. Olihan tämä vasta toinen startti tauon jälkeen.






Tulokset



lauantai 2. huhtikuuta 2016

Oulun lounasravit

Perjantaina 1.4 Leksa juoksi Oulun lounasraveissa lähdössä 4 . Viimeistelyt ennen starttia jäivät vähän vajaiksi kelien vuoksi, mutta toivottavasti ensikerralla olisi parempi onni senkin suhteen ja paikat ajokunnossa. Odotukset suht hyvästä sijoituksesta ja juoksusta kuitenkin oli ja odotukset osoittautuivat oikeaksi, eli kehitystä on tapahtunut ja oikealla tiellä ollaan.
Selvästi kärsittiin lähtöpaikasta, joka oli tällä kertaa 8 rata ja jouduttiin peränpitäjäksi ja kilpakumppanit saivat liikaa tasoitusta. Mutta viimeisellä takasuoralla Leksa näytti kykynsä ja lähti kirimään ja viimeisessä kaarteessa mentiin jo neljättä rataa voisiko sanoa jopa lentäen kohti maalipaalua. Siivet eivät vielä kantaneet totoon, mutta hieno 4. sija tuli ajalla 18,7.
Kaisu on tehnyt hienoa työtä Leksan kanssa ja ansaitsee suuren kiitoksen!


Linkki tuloksiin