lauantai 27. elokuuta 2016

Perjantai hiitti

Taas perjantaina 26.8 oltiin radalla hiitillä. Tälläkin kertaa ajettiin tuplahiitti, niin kuin edelliselläkin viikolla ja lisäksi tallilta oli Zefyr kaverina. Ensimmäinen hiitti oli 2100m 1.30 aikaan ja toinen 2100m hiitti ajettiin noin 1.20.
Leksan ravi oli selvästi parantunut Ismon käsittelyn jälkeen! Pientä kankeutta oli taas alussa, mutta lopussa ei mitään ongelmaa. Tällä kertaa radalla oli myös paljon muita hevosia yhtä aikaa hiitillä ja saatiin samalla todettua, että ruunaus on todellakin rauhoittannut Leksan, eikä mitään huutelua enää kuulunut. 
Kaikki siis näyttää tällä hetkellä Ylivieskaa varten hyvältä!





maanantai 22. elokuuta 2016

Hiitti 17.8 ja Haapasen Ismon käsittely 19.8

Keskiviikkona 17.8 päästiin vihdoin hiitille radalle tauon jälkeen. Leksa käyttäytyi katoksella rauhallisesti ja juoksuintoakin löytyi.
 Niskanen lämmitti ensin 5 kierrosta, sen jälkeen 2100m hiitti noin 1.30 vauhtia. Pidettiin vartin tauko katoksella ja sitten 1600m hiitti, 1.20 vauhtia ja viimeinen 500m reippaampaa. Juoksu paranee vain mitä enemmän hevonen lämpeää.  Ravi oli parempaa kuin keväällä ennen taukoa, vaikkei se varmaan koskaan tule olemaan täysin "rullaavan" näköistä.
Tarkoitus olisi ilmoittaa Leksa 4.9 Ylivieskaan ja käydä sitä ennen vielä varmaankin kerran radalla hiitillä. 

Perjantaina 19.8 Leksa oli Haaparannassa Haapasen Ismon käsittelyssä. Oikea lapa oli ollut hieman jumissa, mutta mitään isompia vikoja ei onneksi ollut löytynyt. Enempää en osaa tarinoida tästä reissusta, kun en valitettavasti päässyt itse paikalle katsomaan, mutta valmentajalta voi kysellä enempi. 

©Jari Pulkkinen

©Jari Pulkkinen




Video: ©Jari Pulkkinen