sunnuntai 19. heinäkuuta 2009

Kurtakon Ravit

Ylläksen alueen vanhin kesätapahtuma, Kolarin Kurtakon Ravit, pidettiin 19. kesäkuuta. 2009 onkin merkkivuosi, sillä nykyisen raviradan avajaisravit pidettiin vuonna 1966 ja siitä laskien nämä olivat 40. ravit kuivalla maalla. Kurtakkojärven jäällä raveja pidettiin jo 1950-luvun alkupuolella, tietää Ylläksen Ravi ry:n nettisivu kertoa.

Joonas oli lähdössä 5 yksi toto sijoille pelatuista hevosista ja odotukset sen mukaiset. Matkana tasoitusajo lämminverisille 2060m ja lähtöpaikka 6. Voittoon ravasi numero 3 Heather Nibs Henna Rannan ohjastamana. Joonas suoriutui kolmanneksi melko kohtalaisella ajalla 20,5.

Loppu jossittelut. Vaikakkaan TotoTV ei näyttänyt kuvaa, jotenkin kisasta jäi vaisu kuva. Vaikka loppupuolikas tultiin kovaa 16,5 aikaan, ei Joonaksen loppuaika eikä välttämättä sijoituskaan ole vielä siinä tasossa mitä "maakuntaraveista" haetaan. Kuitenkin positiivista oli jälleen hyvä avaus lähtöön ja vielä kun saataisiin loppusuoralle kunnon vauhti ja taistelu ilme, niin arvosana alkaisi olla jo kiitettävän puolella. Tällä hetkellä arvosanaksi siis päivän kunnon mukaan 8+.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi juttua: