maanantai 27. syyskuuta 2010

Oulun ravit

Äimärautiolla ravattiin Sununtaina illan jo hämärtyessä klo 17:30 alkaen. Kisoissa riitti tasoa ja mielenkiintoa, jota takaamassa olivat etunenässä valtakunnan eliittiin lukeutuvat Suomenhevoset Auraus ja Einomies. Mielenkiintomme kohdistui illan 2100m Troikka-lähtöön joka oli sarjamääritykseensä nähden (enintään 9 400 euroa voittaneet) melkoinen superlähtö Joonakselle, sillä Lovex, Justine's Power, Rockabilly Ace, E.V. Divine ja kumppanit ovat todella rajuja hevosia alasarjoihin. Joonaksen lähtöpaikka oli takajoukoissa numero 11, ja vaikka lähdöstä olikin poissa neljä hevosta, ei jäljelle jääneet mitään ilmaiseksi antaisi. Odotettavissa olisi tiukka taistelu rahasijoista.

Lähdön avaus tehtiin rivakasti Mauri Jaaran Justine’s Powerin komennossa aikaan 13,5. Toinen puolikas sitten hidastui aikaan 21.5 ja kolmas jo käveltiin 23,5, joten loppumatkalle oli luvassa suurien ratkaisujen makua. Viimeisellä puolikkaalla tapahtuikin sitten asioita enemmän kuin mitä monessa kilpailussa yhteensä. Alkumatkan rytmin vaihtelu sai monet kilpailijat laukalle mm. Niko Jokelan suosikki Lovex sekä Akseli Lahtisen Hose Lee. Kisan viimeinen puolikas mentiin erittäin lujaa aikaan 13,0 joka kertoo raveja seuranneille paljon. Joonas seuraili Riku Lindgrenin Quite a Hoss:ia jonka meno yllättäen katkesi täysin, ja jossa Joonas menetti ratkaisevia metrejä keulaan nopeasti. Edestä laukanneiden touhusta herpaantumatta Joonas pujotteli matkan maaliin kolmantena. Keskivälin kävelyn takia loppuajat painuivat ja niinpä Joonaksenkin aika oli lopulta niinkin vaatimaton kuin 20,2.

Loppu kommentit. Tavoitteena kisaan lähdettiin yrittämään rahasijoja, puolustusasemista huomattavasti kovempia kilpailijoita vastaan. Taktisesti ja juoksun kulultaan kisa ei ollut välttämättä ollut aivan nappi juoksu. Jossiteltavaa voi jäädä sillä on helppo katsella kisaa katsomovalmentajana ja pohtia erilaisia tilanteiden kulkuja, käristemakkaraa nassuttaen. Mutta jos aivan rehellisesti otetaan karvareuhka kouraan, niin kolmanteen sijaan pitää tässä porukassa olla erittäin tyytyväinen. Joonas oli juoksun jälkeen hyvävoimaisen näköinen – ihan kuin iltalenkillä olisi käynyt, joten näistä asemista voidaan matkata seuraaviin pohjoisen kisoihin luottavaisin mielin. Kiitokset Mikalle ja tiimille helposta reissusta tänne etelään.

1 kommentti:

  1. Tuli juttua km väliajoista ravikilpailuissa. Otetaanpa esimerkiksi tämä eilinen 2100m matka jossa johtohevonen Justine's Power kellotti väliajat: 13,5/ 21,0 23,5 13,0.
    - Loppuaika lähdössä lasketaan aina johtohevosesta, kun ohittaa viimeisen 500m tolpan ja saapuu maaliin.
    - Ensimmäinen Kilometri mentiin aikaan 1,21.0
    - Justine's Powerille saadaan 2100m loppuaika kaavalla (21,0 + 23,5 + 13,0)/3 eli 1,19.2.

    VastaaPoista

Kommentoi juttua: